Recept

Mina personliga favoriter

Mina recept

Jag delar alltid med mig av mina recept eftersom mitt mål är att inspirera andra att baka på hög nivå.    Genom att erbjuda tydliga instruktioner och alla nödvändiga verktyg, hoppas jag att jag kan göra bakningen lite roligare för alla, oavsett erfarenhet.

Bakning ska vara en glädje för alla!

Håll utkik – mer spännande innehåll och fler recept är på väg!

Autolisi 4h ( Funkar utan degblandare )

Ingredienser steg 1:

  • 1000 g Tipo ”0” mjöl 250/260W 
  • 600 ml vatten

Instruktioner steg 1:

  1. Blanda deg – Lägg allt vatten i en behållare, tillsätt mjölet och arbeta ihop degen tills den har absorberat all vatten.
  2. Vila – Låt degen vila i 40 minuter i en stängd behållare. 

 

Ingredienser steg 2:

  • 20 g färsk jäst 
  • 100 ml vatten ( lite i taget )
  • 30 g salt

Instruktioner steg 2:

  1. Blanda deg – Lös upp jästen i vattnet och tillsätt 70ml vatten lite i taget. Knåda degen. Lägg i saltet och resterande 30ml vatten. Knåda tills degen är slät och alla ingredienser är ordentligt blandade.
  2. Forma degbollar – Vila och vik vid behov. Dela sedan degen i bollar som väger 270-280 g
  3. Jäsning – Låt degen jäsa i rumstemperatur i 2 timmar. Om den inte ska bakas direkt så låt den jäsa endast 1 timme i rumstemperatur och lägg sedan in den i kylen tills det blir dags att baka.
Pizza_Mjöl

Diretto Lungo 24h

Ingredienser:

  • 1000 g Tipo ”0” mjöl 300W
  • 700 ml vatten
  • 27 g salt
  • 10 g färsk jäst

 

Instruktioner:

  1. Blanda deg – Lös upp jästen 550ml vatten, tillsätt mjölet och blanda i låg hastighet i 4 minuter. Tillsätt 80ml vatten, lite i taget, och blanda i 3-4 minuter i en högre hastighet, tillsätt saltet och resterande vattnet, och blanda i ytterligare 2 minuter.
  2. Jäsning – Låt degen jäsa i 16 timmar vid 16 graders temperatur i en stängd behållare. Olja gärna behållaren innan.
  3. Forma degbollar – Dela degen i bollar som väger 280-290 gram
  4. Vila – Låt bollarna vila i rumstemperatur i 1 timme, och lägg dem sedan i kylen i 6 timmar. 
Molini_pizzuti_costa_amalfi

100% Biga

Ingredienser fördeg:

  • 1000 g Tipo ”0” mjöl 350W
  • 440 ml vatten
  • 10 g färsk jäst

 

Instruktioner fördeg:

  1. Blanda fördeg – Lös upp jästen i vattnet, tillsätt mjölet och blanda degen i 5 minuter. 
  2. Jäsning – Lägg degen i en stängd behållare och sedan låt den vila i rumstemperatur i 18 timmar.

 

Ingredienser steg 2:

  • 280 ml vatten
  • 30 g salt
  • 3 g färsk jäst

 

Instruktioner steg 2:

  1. Blanda deg – Dela fördegen i mindre bitar, tillsätt jästen och 140ml vatten, sedan blanda 4 minuter i låg hastighet. Tillsätt 100ml vatten, lite i taget, och blanda i 5 minuter i en högre hastighet, tillsätt saltet och resterande vattnet, och blanda i ytterligare 2 minuter.
  2. Forma degbollar – Låt degen vila i 30minuter, sedan dela degen i bollar som väger 270-280 gram.
  3. Vila – Låt bollarna vila i rumstemperatur i 1 timme, och lägg de, sedan i kylen i minst 3 timmar.
Molini_pizzuti_vesuvio_pizzamjöl

Poolish i Kyla

Ingredienser fördeg:

  • 500 g Tonda Blend ”0” mjöl
  • 500 ml vatten
  • 8 g färsk jäst

 

Instruktioner:

  1. Blanda deg – Lös upp jästen i vattnet, tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen tills det inte finns några klumpar kvar.
  2. Jäsning – Låt degen jäsa i rumstemperatur i 4 timmar.
  3. Kalljäsning – Lägg degen i kylen vid +4/+6 grader temperatur och låt den kalljäsa i 12 timmar.

 

Ingredienser steg 2:

  • 200 g Tonda Blend ”0” mjöl
  • 2 g färsk jäst
  • 25 g salt

 

Instruktioner steg 2:

  1. Blanda deg – Lös upp jästen i mjölet, tillsätt halva fördegen och blanda på låg hastighet i 4 minuter. Blanda ytterligare i 5 minuter, och under den tiden tillsätt saltet och resterande fördegen, lite i taget.
  2. Forma degbollar – Låt degen vila i rumstemperatur i 30 minuter. Dela sedan degen i bollar som väger 270-280 gram.
  3. Vila – Låt bollarna vila i rumstemperatur i 1,5 timme, och lägg de, sedan i kylen i minst 3 timmar.
Molini_pizzuti_tonda

VM vinnare 2023

Ingredienser fördeg:

  • 1000 g Tipo ”0” mjöl 350W
  • 500 ml vatten
  • 7 g färsk jäst
  • Topping: Solania San Marzano tomat, Parmigiano Reggiano, Fiordilatte Latteria Sorrentina, Basilica, Olivolja

 

Instruktioner fördeg:

  1. Blanda fördeg – Lös upp jästen i vattnet, tillsätt mjölet och blanda degen i 5 minuter. 
  2. Jäsning – Lägg degen i en stängd behållare och sedan låt den vila i rumstemperatur i 18 timmar.

 

Ingredienser steg 2:

  • 300 ml vatten
  • 26 g salt
  • 5 g färsk jäst

 

Instruktioner steg 2:

  1. Blanda deg – Dela fördegen i mindre bitar, tillsätt jästen och 100ml vatten, sedan blanda 4 minuter i låg hastighet. Tillsätt 150ml vatten, lite i taget, och blanda i 5 minuter i en högre hastighet, tillsätt saltet och resterande vattnet, och blanda i ytterligare 2 minuter.
  2. Forma degbollar – Låt degen vila i 30minuter, sedan dela degen i bollar som väger 285 gram.
  3. Vila – Låt bollarna vila i rumstemperatur i 75 minuter, och lägg de, sedan i kylen i minst 5 timmar. 15 minuter innan bakning ta ut degen från kylen. Baka gärna ut med rismjöl. 
Molini_pizzuti_vesuvio_pizzamjöl

DOC Deg 2025

Ingredienser:

  • 30% Poolish ( 300g mjöl + 300g vatten)
  • 30% Biga ( 300g mjöl + 132g vatten)
  • 10% Återvunnen deg ( 100g )
  • 10% Tonda mjöl ( 100g )
  • 20% Costa d amalfi ( 200g )
  • 3 g färsk jäst
  • 260g vatten
  • 25g salt

 

Instruktioner:

  1. Blanda Degarna – Lös upp jästen i 160g vatten, tillsätt mjölet och fördegarna. Sedan blanda allt i 5 minuter. Lägg in 100g vatten lite i taget, blanda i högre hastighet i 4/5 minuter och tillsätt saltet. Blanda i 1 minut till.
  2. Forma degbollar – Låt degen vila i 30minuter, sedan dela degen i bollar som väger 285 gram.
  3. Vila – Låt bollarna vila i rumstemperatur i 30 minuter, och lägg de, sedan i kylen i minst 5 timmar. 15 minuter innan bakning ta ut degen från kylen. Baka gärna ut med rismjöl. 
Molini_pizzuti_vesuvio_pizzamjöl

Glutenfri Deg

Ingredienser för 4 degar:

  • 800 g Glutenfri Molini Pizzuti blandning
  • 680 ml vatten
  • 15 g färsk jäst
  • 24 g salt
  • 30g rapsolja

 

Instruktioner fördeg:

  1. Blanda degen – Lös upp jästen i vattnet och tillsätt de glutenfria mjölet lite i taget så att det inte förekommer klumpar. Knåda degen. Lägg i saltet och rapsoljan. Knåda tills degen är slät och alla ingredienser är ordentligt blandade.
  2. Forma degbollar – Lägg degen i en oljad behållare och låt den vila i 30 minuter. Dela sedan degen i bollar som väger 387 gram.
  3. Jäsning – Låt degen jäsa i rumstemperatur i 30 minuter. Lägg sedan den i kylen tills det blir dags att baka. Minst 10 timmar.

 

Tips:

  1. Hantering av degen – Ha lite rapsolja på dina händer och verktygen du använder, degen är ganska kladdig.
  2. Utbakning – När det är dags att baka ut din pizza, använd mycket utbaknings mjöl så att degen inte fastnar på bordet eller på pizzaspaden. Jag rekommenderar att använda rismjöl. Tryck ut pizzan försiktigt då degen inte har någon glutenstruktur och inte håller ihop som en annan deg gör.
  3. Gräddning – Använd gärna en pizzaspade med hål så att du minimerar risken att få in mjöl i ugnen. För att kunna baka en riktigt bra glutenfri pizza är den höga temperaturen en förutsättning.
  4. Förvaring – Du kan förvara din deg i 2 till 3 dagar, men du kan även baka ut din deg och frysa in den efter du gräddat den ( med eller utan topping ). 

Få hjälp från våra experter

Leverans

Villkor

Policy

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.